Hvad er forskellen på p-piller og minipiller?

Kort fortalt, så indeholder p-piller både østrogen og progesteron, mens minipiller kun indeholder progesteron.

Forskellene på disse to præventionsformer er bedst forklaret gennem en række spørgsmål, som du kan finde herunder. Føler du der mangler et spørgsmål, så tøv ikke med at give os et tweet, så får vi det føjet til listen.

 

Hvad er sikrest, p-piller eller minipiller?

Begge typer piller beskytter mod graviditet med op til 99% sikkerhed. Det afhænger kraftigt af hvor god du selv er til at huske at tage pillerne som angivet af din læge. Generelt vil du dog opleve at der med p-piller er plads til lidt større udsving i om du husker at tage din pille til tiden. Tager du minipiller er det derfor vigtigt at huske at tage pillerne til tiden og at komme ind i god rytme, f.eks. at tage pillen hver dag sammen med din aftensmad eller når du har børstet tænder om morgenen.

 

Giver p-piller flere bivirkninger end minipiller?

For mange er minipiller netop muligheden for at undgå de bivirkninger som de måske oplever ved brug af p-piller. Da alle kvinder er forskellige, kan det være meget forskelligt hvad du vil opleve af bivirkninger, hvis nogen. Det bedste du kan gøre er sammen med din læge at finde ud af hvilke piller, som er de helt rigtige for dig.

 

Er der forskel på hvordan man tager p-piller og minipiller?

Nej. Både p-piller og minipiller fås i udgaver som er polyfase, monofase og med og uden pauser. For de fleste vil det dog være en fordel at bruge 28-dages pakninger, da man uden pausen er mindre tilbøjelig til at glemme at tage pillerne med de aktive ingredienser.

 

Kan man købe p-piller og minipiller online?

Ja, begge produkter er tilgængelige online. Vælg hvilken type produkt du har brug for herunder og du vil blive taget direkte til et betroet online apotek, som kan hjælpe dig med at forny din recept online i dag:

-->