fortrydelsespiller

Hvad er fortrydelsespiller?

Fortrydelsespiller er hormonbaseret nødprævention, til brug i tilfælde hvor den primære præventionsform er fejlet, f.eks. hvis kondomet sprænger, man glemmer at bruge det eller sin minipille eller p-pille.

 

Hvilke forskellige fortrydelsespiller findes der?

Da fortrydelsespiller alle er hormonbaserede (se spørgsmål om indhold længere nede), er det første spørgsmål man bør stille i stedet:

 

Er der forskel på fortrydelsespiller?

Ja, en lille smule – mest i indhold, men virkningen vil være den samme. En af de store forskelle er dog hvor længe efter samlejet pillerne kan bruges:

  • EllaOne virker i op til 5 dage (120 timer) efter et ubeskyttet samleje.
  • Levonelle og Upostelle virker begge kun i op til 72 timer (3 dage) efter ubeskyttet sex.

 

Hvad indeholder fortrydelsespiller?

EllaOne indeholder et aktivt stof kaldet ulipristalacetat gør kroppens progesteron (gestagen) mindre effektivt således at det ikke kan give ægløsning.

Den præcise måde hvorpå Levonelle og Upostelle (som begge indeholder levonorgestrel i meget høje doser) er ikke kendt.

 

Hvordan virker nødprævention?

Uden ægløsning vil sæden ikke være i stand til at nå frem til ægget, førend sæden ikke længere kan befrugte det. Hermed forhindres en graviditet. Pillerne er dog kun effektivt inden for den angivne tidsramme, hvorfor det er vigtigt at følge vejledningen nøje og derudover ikke tøve med at modtage den rette behandling, førend det bliver til en uønsket graviditet.

 


Hvor kan man købe fortrydelsespiller online?

Online klinikker såsom danske Treated.com tilbyder hurtig online konsultation med levering allerede næste hverdag. Vær opmærksom på at de skal modtage din betaling eller et bevis herfor førend din nødprævention afsendes.

 

Jeg leder efter noget andet end prævention

Har du brug for receptpligtig medicin, som ikke falder ind i nogle af vores kategorier her på minipiller.dk kan du her søge efter din behandling hos vores anbefalede online apotek:


-->